Av: Anders Nilsson
Handling: En bil kör mot ett regnigt Göteborg och mannen bakom ratten är orolig. Greppet om ratten hårdnar och på den högra handen saknas två fingrar. Det har gått nio år sedan han offrade sitt liv för att rädda sin familj. Hans kropp hittades aldrig. Göteborg är hans stad, där har han levt och arbetat, men när han kör upp på den nybyggda Hisingsbron känner han inte igen sig. Han ser på sin stympade högerhand och minns smärtan från tortyren, minns avrättningen.
Han borde egentligen inte vara här. Men han måste. Skuggor från det förflutna har vaknat till liv och en gåtfull ny fiende hotar att krossa honom och allt han tror på. Det har till sist blivit dags att ställa allt till rätta. Saker från det förlutna har kommit upp till ytan och personer som för 30 år sedan hastigt ryktes ifrån honom misstänkts nu kommit tillbaka.
Det sker saker hos mannens "familj" om man nu kan säga det nio år senare när man inte pratat på många år, som gör att han måste komma tillbaka fast ingen får veta det förutom en enda person som han måste få hjälp av för att kunna hjälpa sin familj utan att någon hamnar i fara.
Johan Falk är tillbaka
Betyg: 10 av 10
Rekomenderar?!: JA JA JA. Om man gillar filmerna om Johan Falk kommer man älska den bok. Vill bara ha mer och mer villa ha 10 böcker och 100 filmer om Johan Falk och gänget. Längter tills nästa bok kommer ut och jag hoppas verkligen att det sen blir nya filmer.

Kommentera

Publiceras ej