Av: Mari Jungstedt 
Handling: Det är dags för en årliga poliker debatten i almedalsveckan på Gotland. En av journalisterna Erika Malm ska rapotera där ifrån. Men efter att ha sett på teater och sedan haft sällskap med kille på sitt hotellrum som inte var hennes man hittas hon död på hotellrummet dit hon gått mitt i frukosten. Polisen börjar direkt leta efter mördaren men kommer ingen vart. Analysen dom skickat till SKL dröjer även fast den har blivit akut. Vart kan mördaren finnas och vad finns det för motiv? Har Romateatern något med fallet att göra, kommer polisen hitta några ledtrådar där igenom? Och vem är mannen Erika hade sällskap med på hotellrummet natt till hon dog? 
Men när sedan ett vittne kontakt polisen med information om kvällen innan morden kanske polisen äntligen kan läsa fallet. Eller är det verkligen så lätt och vad händer egentligen med Frida en av skådespelarna på teatern? Är de samma person och vad kan motivet vara?
Svartsjuka? Kommer polisen få fast mördaren innan det är för sent? Och vad tar alla personer vägen?
Betyg: 8 av 10 
Rekommenderas?: Ja detta är ju en oroligt bra bok serie även fast dom inte är uppföljare av varandra. Men det är så kul att få följa huvudpersonernas kamp både på jobbet med att få fast mördaren och även på det privata planet. Mari skriver så fantastiskt bra så det blir som en drog att läsa hennes böcker. Svårt att lägga boken ifrån sig när man väl börjat läsa den.