Av: Anna Jansson
Handling: Hartmans farbror försvinner från sjukhuset där han ligger inlagd. Ingen vet vart han tagit vägen bara att han blivit kidnappad där ifrån då hans benproteser ligger kvar under sjukhussängen.
Justus Hartman är en känd glasblåsare. Tomas minns när han var liten och tillbringade tid hemma hos farbrorn med Justus vänner Johan, Adrian, Victor och Justus fästmö Angelika. Tomas som då var 16 år var kär i Angelika och hade efter en fest sex med Angelika innan Justus kom på dom och Justus sa till Tomas att han aldrig mera skulle vissa sig om livet var honom kärt. Tomas som nästan inte känner sin farbror längre efter alla år börjar tillsammans med sin grupp försöka leta efter Justus.
Tomas får av Justus granne reda på att en Samuel Sander kommit till Justus innan han åkte in på sjukhuset och att det blivit bråk. Det blir deras första spår i letandet efter Justus, Maria som vill bjuda makarna Hartman på hotell i Kosta Boda för att dom tar hand om Marias barn så mycket passar på att följa med till Kosta Boda Art Hotell eftersom Samuel Sander bor i närheten.
På morgonen vaknar Maria tidigt och går ner till poolen för att simma lite innan Tomas och Marianne vaknar, efter en stund kommer Tomas ner till poolen och dom börjar simma lite. På botten av poolen finns det glaskistor som är fyllda med konstverk som man kan kolla på medan man badar. I en av kistorna ser Maria en död människa, när hon simmar upp mot ytan för att ta lite luft ser det först ut som Tomas är på väg ner och för att själv kolla på liket men Maria inser snabbt att han inte andas, Tomas har fått en hjärtinfarkt och Maria lyckas få upp honom till bassängkanten och påbörja hjärt- och lungräddning. När Tomas åkt i väg med ambulans till sjukhuset jagar Maria rätt på någon som kan ta henne ner till källaren och komma under poolen för att kunna titta närmare på liket.
Det svarta förkolnande liket är Samuel Sander och polisen måste nu både lösa ett mord och en kidnappningen. Allt kommer trappas upp och det gäller att lyckas hitta alla spår och ledtrådar i rätt tid. Det gäller att komma på hur och vart dom ska leta för att få ihop alla pusselbitar.
Justus vaknar upp i ett mörkt och trångt rum, han känner sig runt och fattar att han sitter inlåst i en bur han försöker skrika för att försöka få kontakt men ingen kommer. När Justus vaknar nästa gång ligger det någon på golvet nedför buren han ser att det är Victor och att han är död. Kommer Justus gå samma ödet till mötes och vem är det som håller honom fången, på natten sen här Justus att det är glas som krossas mot golvet.
Maria Wern's granne är ute och går hon står en stund vid brevlådan i hopp om att Maria ska komma ut men hon kommer inte ut och granne fortsätter gå, hon går upp mot dalmansporten och ser några grabbar som står där och pratar om en död människa. Det visar sig vara Victor som är upphängd som en fågel vit och med massa glassplitter.
Polisen har nu 2 mord att lösa kan dom hänga ihop fast det ena hände på fastlandet och det andra på Gotland, det enda som sammankopplar dom två männen är att Samuel är konsthandlare och Victor är glasblåsare och att dom båda har skulder. 
Tomas som fortfarande ligger på Växjölassarett måste ersättas och både Per och Maria tror att det kan vara dom som kommer bli tillfällig chef men det visar sig vara Patrik Hedlund som Maria haft ett förhållande med när dom var unga, något som stör Maria i början. Per som är arg för någon från fastlandet ska komma hit och ta hans jobb vägrar samarbeta först men sen lugnar det sig och dom blir vänner.
Polisen tar in Dennis Bunge då han kan ha med morden att göra, släpps sen och dagen efter hittar men honom död. Var det polisens fel att Dennis dog, gör mördaren detta endast för att få uppmärksamhet och blev arg när ljuset riktades åt fel håll.
Julia Ahlström som var dotter till Anders som Erika dejtade och blev ihop med vill bara bo hos Erika efter att Anders dog och hennes mamma redan är död, måste bo oss en fosterfamilj medan socialtjänsten tar beslut om Julia får bo hos Erika eller in rymmer från sin fosterfamilj och ljuger om varför. Sickas till en ny fosterfamilj några dagar senare får Erika ett sms från Julia där det står på väg hem men åt fel håll.
Erika blir orolig och efter ett tag får hon reda på att någon från socialen varit och hämtat henne för att Julia ska hälsa på sin farmor som bor på Gotland men det finns ingen på socialtjänsten som heter så och Erika blir direkt orolig.
Maria som hela tiden gått emot Patrik och trott att försvinnandet och morden kan ha något med det förflutna och göra börjar hitta rätt men är det försent eller finns det en chans att hitta Justus innan det är försent och varför kidnappades han?
Johan är travkusk och ska köra ett lopp han väntat länge på och som det sett ut att han kommer bli avstängd ifrån men kvällen innan får klartecken om är precis på väg att vinna när han ramlar och sulkyn och dör. Nu börjar det bli bråttom med 2 försvinande och 4 mord har polisen och mycket tid på sig att hitta gärningsmannen innan fler dör, eller är gärningsmannen klar vid dom fyra morden men varför är då Justus kidnappad?
Betyg: 8 av 10
Rekommenderar?!: Ja jag har sagt det förut och jag säger det igen Anna skriver så bra och välformulerat. Det är spännande genom hela boken och man vill hela tiden veta vad som händer och hur det går.