Av: Anna Jansson.
Handling: Ulrika som är gift med politikern Mikael har börjat träffa Carl. Han dök upp på Polhemsgården dit Ulrika kommit för att hitta information om Christoffer Polhem, uteliggaren Svante har fått Ulrika intresserad av att forska mera om honom och hans teorier om att sista tiden snart är kommen. Men det finns inget faktagrundande i hennes forskning utan allt är bara teorier. Medan Mikel är iväg till fastlandet på jobb passar Ulrika på att träffa Carl mannen hon har blivit sten förälskad i. Men Carl har vaken gett henne han mobilnummer, mejladress eller hemadress så mötena med honom blir extra spännande då det är enda chansen att få prata med Carl.
Hampus Anderzon som Maria utredde i misshandelsfallen i Slite tidigare under året har tydligen visat sig vara Björn Bengtsson och Liv Ekdahls barn. Liv blev gravid och åkte till fastlandet för att föda barnet utan att Björn visste det. Det är inte förens nu 17 år senare som Björn får reda på att har en biologisk son. En händelse som sätter allt på sin spets och får Maria får ta mycket ansvar när Hampus väljer att han ska bo hemma hos Björn men han måste åka till fastlandet för att deras brand tekniker är på semester. En resa till fastlandet som strandsätter Björn på fastlandet då det blir storm och vinterväder mitt i sommaren.
Ulrika har skrivit klart sin föreläsning om Christoffer Polhem och ska imorgon hålla föredrag. Idag har hon skjutsas iväg sin man som ska till fastlandet och fixa lite innan det är dags för almedalsveckan. Hon hinner träffa Carl en sväng innan hon efter 2 år ska få träffa sin syster igen. Dom har varit osams sedan deras bror dog för 2 år sedan. Systern har blivit försenad då båtarna blivit inställda på grund av ovädret så hon var tvungen att ta flyget i stället. Ulrika skickar några mejl till sin chef Ann-Britt och lägger sig sen i sängen, systern ska knacka på fönstret när hon kommer. Vilket systern sen gör när hon kommer till huset vid 01-tiden på natten men Ulrika öppnar inte och lite senare ringer systern polisen då Ulrika ligger död i sin säng.
Samma natt söndag till måndag dödas även Ulrikas chef Ann-Britt men det mordet upptäcks inte förens 2 dagar senare då polisen åker dit för att dom vill prata med henne om Ulrika och försöka hitta ledtrådar till varför Ulrika mördades.
Maria blir utredare i fallet då Tomas inte mår bra och har mycket att tacka sin pappa för när det inte bara är Linda och Emil att ta hand om utan även Hampus som ska få kännas sig välkommen och en del av familjen. Hampus som enda sedan familjens hund dött velat köpa familjen en nya hund för att få alla glada igen tar lite fel beslut i sin jakt på pengar som leder till ett bråk som kunde sluta med att familjen Wern förlorade Hampus.
Samtidigt som Gotland börja förbereda sig på krisen som vädret börjar ge finns det en liten grupp människor som köper upp lagret, snor mat och stjäl andra saker och rustar för världens undergång som man bara kan leva på ett sätt. Men ingen har några andra bevis en sin egna tro uppbyggd på en historia dom hört som barn.
Betyg: 7 av 10
Rekommenderar?!: Ja en Anna Jansson bok kan jag inte annat en rekommenderar hon skriver så bra och man vill läsa vidare och ju närmare slutet man kommer ju mera vill man läsa vidare.