Av: Hjort Rosenfeldt 
Handling: Det är morgon hemma hos familjen Carlsten det är påsklov så alla hemma. Mamman och dom två sönerna är på nedervåningen och äter frukost pappan ligger på övervåningen och sover.
Det ringer på dörren och mamma Karin går för att öppna.
Polisen i Torsby är påväg hem till familjen Carlsten grannflickan har hittat mamman död på hallgolvet längre in gick hon inte inn innan hon vände skärrad hem.
Erik Flodin är ny krimalkomisare i Torsby och ska försöka lösa dett fall, han kommer behöva hjälp allt läsa fallet men han vet inte vem han ska vända sig. Pratar han med någon av sin fru Pias kontakter kommer alla tro att han fick den hjälpen för att han har ett förhållande med Pia.
Riksmord kallas in. Sebeastian Bergman har fortfarande problem i sitt privat liv kollegan Vanja och han har konflikter eftersom Vanja tror att det är Sebastian som såg till att hon inte fick FBI utbildningen. Något som stämmer men som Sebastian inte vill ska komma ut. 
Riksmord tillsammans med den lokala poliskåren i Torsby börjar undersöka huset och leter ledtrådar, dom börjar med mannen som hotade pappan i familjen bara dagar innan morden men han vet inget och har alibi så när åklagaren bestämmer sig för att släppa mannen proteserar hela Riksmord då det är hans enligt honom själv stulna vapen som användes vid morden. Alla tror att han lånat i vapnet till någon men det är något polisen inte hinner får reda på innan dom hittar honom död i hundrastgården. Polisen har nu 5 mördade när Ursula kvinnan som tillhörde Riksmord men som nu är sjukskriven efter att hon blev skjuten i Sebastians lägenhet och förlorade ena ögat ser att spåren i blodet som tidigarie trott kom från en av sönerna som hittades på övervåningen egentligen kommer från en femte person som befanns sig i huset den hemska morgongen. 
Polisen måste nu hitta henne då hon kan ha sett mördaren, polisen påbörjar en skallkejda men hittar inte flickan förens Sebastian kommer på att hon inte är vilse i skogen utan har gått till en plats där hon kan vara gömd.
När polisen väl hittar den 10 åriga Nicole som är kusin till pojkarna i huset uppstår nästa hinder i utredningen Nicole pratar inte hon är så traumatiserad av händelsen att hon inte pratar men hon börjar komunisera med Sebastian som räddade henne ut grottan och som lovade att hjälpa henne och se till att gärningsmannen åker fast med hjälp av täckningar. Hon börjar med den närmste händelsen utanför grottan och sakta börjar hon rita bakåt i tiden tills hon är tillbaka i huset igen.
Mördaren följer utredningen på nätet och försöker hela tiden ligga steget före polisen för att kunna hitta vittnet och döda henne så polisen inte ska får reda på vad han gjort. Han försöker även sen när Nicole är under polisbevakning något som misslyckas. Han är påväg att ge upp möjligheterna att kunna tysa flickan gör gått när han ser att hon är flyttad och tidningarna har bild på huset och orten hon gömmer sig på. Men innan han hinner dit är flickan flyttad och han får byta taktik istället för att leta efter flickan ska han hitta personer som kan leda honom till henne.
Sebastian som förlorade sin dotter och fru i tsunamin njuter av att ha Maria och Nocole nära sig men kanske på fel sätt, håller han på att utnjytta situvationen och att Nicole behöver honom för att känna trygghet sålänge gärningsmannen är fri. Vanja ser vad som håller på att hända och väljer att berätta sanningen något som gör att Maria väljer att ta avstånd från Sebastian och själv åka till Torsby igen tillsammas med Nicole i Pia Flodins bil.
Under bilfärden från Stockholm till Torsby händer det något i bilen som gör att den hamnar i vattnet och är på väg att sluta illa. 
Betyg: 9 av 10
Rekomenderar?!: Ja Hjort Rosenfeldt skriver som vanligt väldigt bra böcker, dom är spannade rakt igenom. Man försöker lista ut vem gärningmannen är men man lyckas inte och varje gång poliserna hittar nya namn tror man att jag där är han men nej det lyckas alltid hålla läsarna på halster och man kan inte gissa förens när man får det svart på vit vem det är.