Av: Anna Jansson 
Handling: Per Arvidsson som efter sin tid i Kosovo kommit hem och fortfarande lika kär i Maria sökt sig till annan ort. Får av sin pappa reda på att han är adopterad och att hans biologiska mamma nyss dött. Pers syster hade ringt hem till hans pappa och sagt det. Per som vill bort från kronviken väljer att tacka ja till erbjudandet han fått i Örebro efter att han träffat sin syster som bor i Örebro. Han är spänd över att få träffa sin syster men utan att veta hur hon ser ut eller någonting går han av tåget och går fram till en kvinna som ser ut att leta efter någon han ger henne blommorna han köpt och ska sätta sig i hennes bil när en röst bakom honom ropar. Hans syster stå bakom honom vem kvinnan är som han gett blommorna vet han inte.
Det brinner på sjukhuset och 3 personer dör Arvidsson och hans kollegor får försöka utreda vad som hänt, vem kommer in på ett sjukhus mitt i natten och varför vill man tända på ett sjukhus?
Kvinnan från stationen visar sig heta Felicia och är läkare på sjukhuset en kväll får Per träffa henne då han blivit misshandlad han ser sin chans att äntligen få lära känna kvinnan ha gett blommorna till, han ber om en middag. Svaret hon hans fråga kommer inte direkt utan det går några dagar innan hon hoppar ur bilen framför honom och ger honom en lapp med ett mobilnummer. Sen efter det nervösa samtal Per ringer sent på natten verkar äntligen Pers kärleksliv ordnat sig. Han är upp över öronen kär i henne ochhon flyttar in sak efter sak i hans lägenhet. Men Per kommer inte Felicia in på livet det är som att hon har massa hemligheter och döljer massa saker för honom vill inte prata så mycket om hennas förflutna.
Konferensanläggningen Conventum brinner och där inne finns både Arvidsson syster Pernilla och Felicia men båda klarar sig oskadda. Tjejen som Per träffade på tåget och som sen försökt på alla sätt att få kontakt med Per är också där hon är städare dom skulle träffas dagen efter eftersom hon ringt hem till Per när Felicia var där och svarade att hon vill prata med Per om deras gemensamma barn men hon dyker inte upp.
Per blir mer och mer kär i Felicia och kan inte se en annan framtid än med henne han är nykär och märker inte av allt konstigt med Felicia utan lever i sin bubbla som den lyckligaste personen i världen. Han vill inte lyssna på dom varningssignaler Pernilla ger honom utan slår det bara i från sig.
Har branden på sjukhuset och Conventum något gemensamt är det samma gärningsman och varför vem har nytta av att 2 stora byggnader i Örebro brinner och vad har hänt med mannen som dog i branden på Conventum han har massa sticksår på kroppen. 
Arvidsson måste åka tillbaka till Kronviken då hans far plötsligt blivit sämre och tillslut måste sitta på sjukhuset och vaka över honom när han dör. Han återvänder i Örebro och strax efter åker han och Felicia i väg några dagar, Felicias mystik fortsätter men han lyckas få ur henne att hon förlorade ett barn en dotter när dottern var 4 år mer får han inte ur henne om sitt förflutna. På väg hem med flyget för en medpassagerare hjärtinfarkt och det behövs en läkare Felicia är inte alls sugen på att hjälpa till då hon druckit alkohol men Per övertalar henne att hjälpa den svårt sjuka kvinnan. När dom landar i Sverige igen lämnar Felicia Per på Arlanda utan någon förklaring och det blir sista gången han ser Felicia.
En falsk läkare blir misstänkt för mordet på mannen som dog på Coventum och bränderna. Och en död kvinna hittas strax utanför Kronviken och Maria och hennes Kollegor bli inkopplade.
Per blir avskuren från utredningen pga personliga problem och polisen har svårt att binda den falska läkaren i dåden som försöker hitta något i läkaren privatliv men det enda som finns är bensindunkar i lägenheten och några tillhörigheter från offren i en tygtrasor. Läkaren är spårlöst borta och ingen vet vart, det finns ingen som kan ge polisen ledtrådar i letandet.
En spådam som hjälp polisen hittas död i ån och höghuset Krämaren i Örebro brinner och man hittar på platsen i skyltdocka med poliskläder och peruk uppe på taket. 
Vem är den skyldige och vart har läkaren tagit vägen? Vad är motivet bakom alla händelser och kommer polisen hitta den skyldiga i tid eller kommer någon mer få sätta livet till.
Betyg: 9 av 10 
Rekommenderar?!: Ja Anna skriver jätte bra böcker och även fast jag sett filmerna tycker jag det är värt att läsa böckerna. Man vet ju vem som är mördaren redan från sidan 1 men man vet ändå på ett sätt inte hur berättelsen ska fortlöpa det finns ju saker i böckerna som inte händer i filmerna och tvärs om så även fast man vet handlingen över lag finns det alltid händelser och saker som finns i böckerna som gör det spännande.