Av: Lars Kepler.
Handling: Jenny är påväg hem från skolan när en lastbil kör upp efter henne och kidnappar henne.
5 år sedan hittas hon död hängd i en lekplats. Det finns 1 vittne till mordet men han är psykiskt sjuk och har svårt att prata. Att berätta om vad han såg den natten Jenny dog är omöjligt för honom utan hypnos. Men även under hypnos är det svårt att berätta om vad han såg den natten.
På en enslig gård håller Caesar och farmor unga flickor fast. Efter att Jenny flydde vågar inte Caesar ha tjejerna fria i huset utan dom tvingas sitta i burar i källaren, farmor tvingar tjejerna att göra saker och när Caesar kommer till gården sövs några tjejer och våldtas. 
Joona får utredningen att hitta Jennys mördare, han tar hjälp av Erik Maria Bark för att försöka få vittnet Martin att minnas vad han såg på mordplatsen men allt är blockerat han har svårt att få fram något som kan hjälpa polisen.
Efter att Pamelas dotter Alice dog efter pimpelfiske för 5 år sedan har hon bestämt för att ta hand om Mia som är 17 år och som bott i många fosterhem. Men Martin är inlagt på psyket vilket han inte får om Mia ska få bo hemma hos paret Nordström. Pamela tar hem Martin och försöker få allt att funka men efter att Martin blev vittne till mordet blir Mia hotat för att tysta Martin.
Caesar är svår att hitta hans finns inte i några register och polisen får svårt att komma vidare i utredningen tills Joona förhör en man som dom tror har något med bortförandet och mordet och göra och han lyckas få fram bara en liten detalj i förhöret som inte uttalas men som kan anas mellan raderna.
Joona åker iväg och börjar lägga pusslet som ska vissa sanningen och leda polisen mot gärningspersonen. När väl alla pusselbitar kommer på plats gäller det att agera snabbt för att inte flera människor ska behöva sätta livet till.
Betyg: 9 av 10.
Rekomenderar?!: Pseudonymen Kepler lyckas igen. Boken är spännande rakt igenom och ibland är det svårt att sluta läsa. Nu kanske jag är lätt skrämd ibland men under vissa delar av boken ryser jag av obehag när vissa saker händer.
Hoppas verkligen på en 9:onde och fortsättning av böckerna om Joona Linna. Det är så underhållande att läsa om hans äventyr och kamp att hitta gärningsmän.