Av: Camilla Läckberg

Handling: En 6-årig pojke hittar en död naken tjej i kungsklyftan. Patrik som har semester och är hemma med sin gravid tjej, tvingas avbryta sin semester och kastas in i ett fall med 3 döda kvinnor.
När polisen ska flytta den döda tjejen hittar dom 2 stycken skelett. Mannen som pekades ut att på natten för försvinnandet av en av flickorna som nu hittas som skelett är död som det kan ju inte vara samma gärningsman eller hade polisen fel 1979 och det är en annan man som har suttit i fängelse 79-03 som gjorde det.
Vem är det försvunna flickan och vad har hon råkat utför.
En ung flicka kommer in till polisstationen och undrar om dom vet mera om hennes försvunna kompis. På knaglig skoltyska frågar sig Patrik fram om tjejen som är försvunnen. 
Tanja heter den mördade tjejen i kungsklyftan hon är från Tyskland och var i Sverige för att hitta information. 
En dag kommer 2 oroliga föräldrar in och rapporterar sin dotter Jenny försvunnen.
Med tanke på den döda Tanja och risken för att Jenny har råkat ut för samma sak som Tanja måste polisen hitta Jenny snabbt.
Johannes Hult som blev misstänkt för kidnappningen på Mona 1979 hängde sig samma år. Nu i och med att polisen hittat Tanja, Siv och Mona ser Johannes familj det som en chans att rättfärdiga Johannes och vissa alla att han var oskyldig.
Varför var Tanja i Sverige?
Kommer dom hitta Jenny innan det är försent?
Vad hände egentligen 1979? 
Är det samma mördare 79 och 04?
Betyg: 8 av 10
Rekommenderar?: Ja Camilla skriver verkligen bra böcker och även fast jag läst boken innan och även sett filmen så gillar jag fortfarande boken. Och den är spännande. En blandvändare jag längtar till nästa bok faktiskt.