(Bild tagen från Adlibris då jag läst den som e-bok)

Av: Anders Roslund.
Handling: Ewert Grens har fått väldigt bra kontakt med Piet Hoffmanns älsta son Hugo och dom träffas kontinuerligt. 
En dag är han påväg till en träff med en kvinna han äntligen har börja släppa in i sitt liv 30 år efter att Anni togs ifrån honom när han blir uppringd av avlyssnings enheten på polisen och blir kallad att komma så fort som möjligt.
Ewert skickar hem Hugo från polisstationen och ringer kvinnan och säger att han blir försenad sen går han till avlyssningsenheten och sen förändras Ewerts liv för alltid. I jakten på en människohandlare försvinner personer i Ewerts närhet. Han kommer att få ett helvete när ledaren för sexhandeln försöker allt för att Ewert inte ska få fram sanningen han kommer missta kollegor och även sitt jobb. 
Polisen ligger hela tiden steget efter och varje drag polisen gör pareras smidigt och effektivt av ledarna för sexhandeln. Tills Ewert en dag är borta och Hugo mer eller mindre tvingar sin pappa till att börja leta då han vet att något är fel och att Ewert inte glömt bort honom. Efter att Ewert hittas och fler bevis kommer fram kan tillslut polisen ligga steget före och hitta gärningspersonen och gripa den skyldiga men till vilket pris sker avslöjadet och hur mår Ewert egentligen efter allt som hänt på den korta tiden.

Betyg: 8 av 10
Rekomenderar?!: Ja Roslund skriver bra som vanligt och att han tar upp en gammal bok och fortsätter på samma organisation gör bara boken bättre då det visar att alla historier har en fortsättning. Att det även handlar om sexhandel gör att man får upp ögonen för att detta även sker på riktigt i alla möjliga länder och jag hoppas på en fortsättning i denna serie av Anders.