Av: Jens Lapidus
Handling: Radovan Kranjic vill alla se död. Alla som inte jobbar för honom vill döda honom.
Det går nästan i ett parkeringshus. Han blir svårt skadad men dör inte. Säkerheten höjs, nya larm installeras i huset och nya övervakningskameror sätts upp. Även ett skyddsrum byggs i källaren.
Natalie ska gå på fest. Pappa och Stefanovic ska hämta upp henne med bilen. Med några meter kvar till bilen smäller det till och Natalie flyger bakåt. Nu lyckas någon få död på Radovan och även skada Stefanovic som måste ligga på sjukhus några veckor.
Natalie som har tagit över Radovans affärer får det tufft att hålla det flytande, det ena bakslaget efter det andra kommer.
Martin Hägerström som tidigare varit polis får en dag ett uppdrag av sin chef Lennart Torsfjäll att försöka komma nära Johan JW Westerlund som snart ska mucka från kåken. Martin får börja med ett bli sparkad som polis och istället börja jobba som plit på avdelningen JW sitter på på kåken. Ett uppdrag som lyckas Hägerström lyckas komma nära JW, får föra in och ut saker från avdelningen. När JW muckar fortsätter sammarbetet och Hägerström får fortsätta hjälpa JW med saker och info.
Jorge planerar ett värdetransportrån med finnen. Finnen har receptet på VTR och Jorge ska utföra det med fem av hans vänner och bli svinrika. Alla planer går framåt Jorge och Mahmud träffar finnen några gånger annars sköter dom planeringen på egenhand. Dagen D är här Jorge ska bli rik. Rånet ska utföras allt är planerat in i detalj inget kan gå fel. Ändå gör dom det hjullastaren som dom ska använda för att forcera grinden är borta. Nu går allt åt helvete. Miljonerna är borta.. Babak som Jorge egntligen hatar men som var tvungen att få vara med om ens VTR skulle kunna gått enligt planen kommer i sista sekunden med ett förslag dom kan använda hans bil att forcera grinden med den är inte lika tung och bra men dom kommer kunna komma igenom grinden. Något försenade forcerar dom äntligen grinden mot alla miljoner. Rånet går inte som Jorge tänkt sig i fortsättningen heller men det blir genomfört och pengarna ska nu delas lika mellan Jorges gäng och finnen. Något Finnen inte vet om är att Jorge lagt undan tre väskor för att få mer floss. Pengarna är uppdelade lite mera än 2 mille till Jorge och gänget. Något ingen tänkt sig, dom skulle ju få massa cash nu knappt inget.
Betyg: 8 av 10
Rekommenderar?: Ja Jens skriver väldigt bra och väldigt spännande det är svårt att lägga ifrån sig boken. Så detta är egentligen ingen bok man ska läsa när man har något att göra. T.ex ska lägga sig och sova det blir lätt att man läser för länge och helt plötsligt har flera timmar gått och dyrbar sömn har gått förlorad.
Ser fram emot att börja läsa Jens nya serie. Hoppas den är lika bra som dessa tre böcker varit.