Av: Camilla Läckberg

Handling: Anne åker ut till ön Gråskär även kallad Gastholmen i Fjällbackas skärgård med sin son Sam. Dom har flytt bort från maken/pappan Fredrik. 
Matte har flyttat hem igen från Göteborg efter att blivit misshandlad grovt av vad han själv säger ett undomsgäng. Han hittas en dag död i sin lägenhet av sina föräldrar. Polisen i Tanumshede får nu ett svårt mord att lösa på en man som ingen vet något om. Varken föräldrarna eller arbetskompisar vet något om hans liv. 
Ett par 5 åringar hittar en påse med ett vitt pulver i som liknar godis men dom hamnar på sjukhuset eftersom det var knark i påsen. Polisen får reda på att påsen hittas utanför Mattes port och direkt börjar dom fundera om Matte hade något med droghandel att göra eller om han själv brukade droger.
Mordet på Matte kommer ingen vart utan man pratar bara med människor som säger samma sak att Matte var väldigt privat och snackade aldrig om sitt privatliv.
Stockholms polisen har fått att göra med ett mord på en man som heter Fredrik och hans fru och son saknas och man misstänker att dom ligger döda någonstans utanför lägenheten.
Kommer polisen hitta Mattes mördare?
Vad händer på ön när Erika åker dit?
Kommer polisen hinna i tid?
Vad är motiven till morden?
Betyg: 8 av 10
Rekommenderas?!: Ja Camilla är duktig författaren och man blir lätt uppslukad av boken. Ibland måste man bara läsa ett stycke till.