Av: Carin Gerhardsen
\n
Handling: Axel står utanför avspärrningarna som har satts upp runt dom 2 döda människorna på gatan. En liten pojke och en äldre kvinna har bragts om livet med tubbigt våld mot huvudet. Axel var på platsen innan polisen kom och vet att det är en pojke och en kvinna som ligger där även fast polisen vid avspränningen inte vill uttala sig om fallet.
Hamarbypolisen med Sjöberg i spetsen utan Hamad som fortfarande är sjukskriven får efter ytterligare ett mord på en kvinna i en lägenhet inte långt från platsen där dubbelmordet inträffade klara sig utan Gerdin. Hon ringer i en väldigt konstig sjukanmälan till Sjöberg som först avfädar som lite feberyror sedan visar sig vara något annat men det är i ett väldigt sent skede när Gerdin redan har utsatt för mycket.
Polisen med nu 4 i teamet får försöka lösa dom 3 morden så är väldigt likt ett mord 1997 där en då 5 årig pojke fick skulden. Är det samma pojke som mördat nu och varför? 
Polisen jobbar febrilt med att kolla upp och lösa mordet 97 för att på så sätt lyckas lösa även dessa mord. Med polismästaren Git Ljung tycker inte det är den bästa idén och i slutet av utredningen när Sjöberg & co redan gjort allt för arbete avsätter Git Sjöberg honom från utredningen och sparakar honom också som kriminalkommissarie. Och sätter in den inte allt för omtyckta Holgersson att avsluta fallet och därför verka som den bättre av honom och Sjöberg. 
Övriga teamet som inte vill jobba under Holgersson väljer på Sjöberg initiativ att göra Westman till inofficiell ledare för utredninger och jobba med fallet utan Holgerssons vetskap. Andersson och Sandén är på häktet för att förhöra kvinnan dom utan tvekan har lyckas lista ut är den riktiga mördaren 97.  Westman får ett samtal från en av personerna som tidigare har förhörts under utredningen men som nu kommit på en viktig sak i utredning. Westman som då är kvar själv på stationen om man inte räknar med Holgersson åker själv något hon vet att man inte ska göra utan att man alltid ska åka med någon.
\n
Hedvig Gerdin som ringt i sig sjuk för första gången kämpar hemma i sin lägenhet för att få leva. Hon måste hela tiden spela sin kort rätt och försöka med hjälprop utan att väcka misstankar. Hennes försök när hon ringde sig sjuk till Sjöberg lyckades inte så nu får hon sätta sitt hopp till nästa person. Någon hon hoppas att hon bättre lyckas förmedla budskapet till. Gerdin är helt bortkopplad från omvälden och vet inte om hennes samtal lyckas förmedla dom dolda budskapen. Något hon en dag senare för veta att dom gjort men frågan är bara när och hur hjälpen ska lyckas komma. Hjälpen befinner sig inte ens i samma land som Gerdin och tiden blir knapp om den ska lyckas hinna i tid. Kommer Gerdin lyckas vinna tiden som behövs och hur många människor kommer vara inblandad innan allt får sin lösning.
Hammarbypolisen som verkligen skulle behöva Gerdins kloka slutsatser i detta fall får klara sig utan henne men kommer dom lyckas lösa allt ändå?
Kommer dom hitta den sista pusselbiten i tid eller kommer dom för sent?
\n
Betyg: 8 av 10
\n
Rekomenderar?: Ja Carins serie om Hammabypolisen är otroligt spännande Falleri Fallera Falleralla är den åtonde och sista boken i serien. Vilket är väldigt synd då jag verkligen gillar böckerna. Carin lyckas skriva hur bra och spännande böcker som helst man kan aldrig vet vem som gjort vad innan man läst klart sista sidan.