Av: Camilla Läckberg 

Handling: 3 månader efter att Magnus försvunnit har polisen fortfarande inget spår vart han kan ha tagit vägen. Frun Cia kommer inte till Patrik och dom andra på stationen en gång i veckan och fråga om dom fått fram mer.
Christian mannen från biblioteket som Erica hade mycket nytta av under förra fallet har själv skrivit en bok och nu är det dags för relisefesten. Men när han läst kortet han fått till en av blommorna svimmar han. 
Erica som blir lite orolig över vännen vetämmer sig för att gå hem till honom dagen efter och får då reda på att han fått hotbrev ända sedan han började skriva på boken. 
Erica kan inte släppa breven och det kommer vissa sig vara en viktig sak i utredningen som kommer vänta polisen i Tanumshede.
När Magnus hittas under isen, Kenneths fru hittas död med en lapp i handen. Senare faller Kenneth handlöst över glassplitter och Christian hittas hängd i hopptornet. Blir det en intensiv jakt efter att hitta förövaren som utsatt dom 4 vännerna för detta. För det vissar sig att iaf Christian, Erik och Kenneth fått vita kuvert innehållande hotbrev från en tjej.
Inte förens Erica på egen hand börjar utforska saken på egen hand samtidigt som Patrik läser boken Sjöjungfrun som Christian skrivit börjar pusselbitarna läggas ihop och hela bilden blir tydlig.
Betyg: 8 av 10
Rekommenderar?: Ja Camilla skriver bra böcker och dom är spännade. Jag tror inte det finns någon film om denna bok vilket gjorde den super spännande från sida ett. Camilla lyckas verkligen få handlingen spännande hela boken och man kan inte lista ut vem mördaren är förens sista sidorna.