Av: Viveca Sten
Handling: Just när skidsäsongen börjat i Åre hittas ett lik i en av liftarna. Kroppen är stelfrusen med läppar som smalnat av kylan. Mycket pekar på ett mord. Daniel Lindskog är inspektör vid Årepolisen och nybliven pappa. Hanna Ahlander har flytt till Åre efter att ha blivit dumpad och tvingats lämna sitt jobb på Citypolisen i Stockholm. Snart blir de båda två avgörande i utredningen kring den döda. Snön yr, temperaturen sjunker och allt fler svävar i livsfara. Hur många måste offras innan sanningen uppdagas?
Hanna börjar utanför arbetstid och utan att någon annan vet om utreda en städfirma som städar hemma hos hennes syster Lydia vars hus hon får bo i när hon åker till Åre efter att hon hastigt blev lämnad. Men Hanna hamnar något på spåren och det hon får fram leder till att saningen kommer fram men det håller på att kosta Hanna livet.
Betyg: 8 av 10
Rekomenderar?!: Ja Viveca Sten skriver som vanligt otroligt bra och spännande böcker. Ser fram emot att få lära känna Hanna och Daniel i kommande böcker. Hoppas på många böcker i serien om Åremorden.

Kommentera

Publiceras ej