Av: Camilla Läckberg
Handling: Hanna Kruse den nya polisen som kommit efter att Ernst Lundgren fick sparken under förra utredningen kommer in genom dörren på Tanumshedes polisstation samtidigt som Patrik ska åka på ett larm om en bilolycka.
Anna har efter att mördat sin exman Lucas i självförsvar flyttat in hos Erica, Patrik och Maja med sina barn Emma och Adrian. Hon ligger dom första månaderna i sin säng hela dagarna medan Erica får ta hand om barnen och se till att Emma och Adrian kommer till dagis och hem ifrån dagis. Men efter att Erica ringt Dan och frågat om han kan tänka sig att hjälpa till med Anna så blir hon sitt gamla jag igen. Och nu besymrar hon sig hur det ska gå med Erica och Patriks bröllop som bara är några veckor bort.
Patrik som direkt känt igen kvinnan som omkom i singelolycka får tillsammans med resten av polisstationen ett fall att utreda där offret varit kraftigt påverkat av alkohol när hon dog men enligt anhöriga har hon inte druckit en droppe alkohol på massa år.
Fucking Tanum har kommit till staden och ska spelas in under 5 veckor för att få Tanumshede​ på kartan. 6 ungdomar ska leva och jobba i Tanumshede ständigt övervakande av kameror. 
En dag när Leif är ute och kör soporna måste en gå ut och fixa till en av soptunnorna som står fel. När soptunnan vänds upp och ner för att röka innehållet i bilen ser Leif ett det fanns en död kropp i tunnan.
Det visar sig vara Lillemor "Barbie" Person som är med i Fucking Tanum. Polisen i Tanumshede får två mord att lösa parallellt och med ett manskap på 4 personer hamnar utredningen om Marit hamnar efter.
Patrik som känner igen fallet med Marit lite vagt går ner i arkivet för att leta och efter timmar av hittar han det han letar av. En Rasmus dog för ett par år sedan genom självmord men det visar sig att han blev mördad.
Patrik ber Annika skicka ut en efterlysning på mord eller självmord med likheter till Marit och Rasmus och får svar att det finns 2 fall till som liknar Marit och Rasmus och polisen får en seriemördare med 4 offer men vad är sambandet mellan dom om det ens finns något sådant. Eftersom varken polisen kan se något samband eller anhöriga känner dom andra namnen på offren så står utredningen Still ett par veckor. Det enda dom vet att det finns ett offer till.
En dag får Patrik ett samtal som förändrar allt och lösningen ligger därefter bara en dag därifrån. 
Det sista offret är identifierad och har en koppling till utredningen på Barbie.
Den upptäcker Patrik sak efter annan och helt plötsligt är mördaren identifierad.
Vem är mördaren?
Vad är motivet?
Kommer dom hitta mördaren i tid?
Och vad är det för olika saker som skavt i Patrik respektive Martin som sen blir självklart?
Betyg: 7 av 10
Rekommenderar?: Ja som sagt Camilla skriver bra och otroligt spännande böcker, ända i till slut kapitelna är det soännade. Men eftersom jag sett filmen vet jag ju ändå vad som kommer hända men ändå otroligt spännande böcker. Ser med spänning fram emot nästa bok.