Av: Carin Gerhardsen
Handlig: Hanna vaknar en morgon och det är tomt i lägenheten. Hennes mamma och lillebror Lukas har flyttat och pappa är i Japan. Hon har blivit lämnad ensam av hennes mamma som inte tycker om henne och därför flyttat. Hanna får från och med nu Klara sig helt själv. Fixa mat själv, leka och bada.
Jennifer, hennes pojkvän Jocke och hennes vänner ska åka båt till Åbo. Jockes pappa vill inte att Jocke ska åka han måste ju vara hemma och ta hand om mamman. Men Jocke åker ändå. Dagen efter sitter Jocke och äter frukost efter förhöret om mordet på Jennifer mitt emot honom sätter sig hans pappa som även han lämnat den sjuka mamman i lägenheten för åka på samma vår resa som sin 24 åriga son.
Kriminalassistenten Petra är ute och springer när hon påträffar en pojke i buskarna och senare även en död kvinna i en sandlåda några meter bort. Vem är kvinnan och det lilla barnet och varför saknar ingen dom? Att det är mor och son kommer polisen snabbt fram till men varför finns det ingen pappa som saknar dom och varför blev dom på körda mitt i natten, vad var dom ute och gjorde mitt i natten. Varför gick dom en promenad så sent på natten?
Hanna som inte längre vill vara själv tar telefonen och knappar in nummer på måfå många vill inte lyssna på Hanna men när hon ringer den 72 åriga Barbro börjar iallafall någon leta efter Hanna. När sen Björn ringer dagen efter och lova komma med hamburgare och godis om Hanna håller det hemligt att han ska komma blir Hanna jätte glad någon ska äntligen befria henne från att vara inlåst i lägenheten när mamma och lillebror nu flyttat.
Under några intensiva dagar ska Hammarbypolisen sköta två utredningar men brott mot två barn. Kommer Hammarbypolisen klara av två utredningar samtidig? Vad har egentligen Perra skickat? Eller är det ens Petra som skickat mejlet som kan leda till sparken för henne?
Vad sker egentligen hemma hos Hanna? Kommer någon hem eller har mamman verkligen flyttat ifrån sin 3 åriga dotter? Vad hände egentligen på vattnet på väg till Åbo? Blev Jennifer tagen för att vara någon annan?
Betyg: 9 av 10.
Rekommenderar?: Ja Carin kan verkligen skriva bra böcker som fängslar en, det är svårt att sluta läsa när man väl börjat. Jag tror bok serien om Hammarbypolisen kommer vara riktigt spännande och jag ser verkligen fram emot att få stoppa näsan i nästa bok.