Av: Roslund & Hellström
Handling: 15 mulor med 200 små kapslar i magen var från på en färja mellan Polen och Sverige. Sen en stunds kämpande i lägenheten med att få upp kapslarna igen. Sen fanns det 3 kg amfetamin i Sverige som kan säljas. Kanske till mannen i rummet bredvid. En ny köpare som granskas i sömmarna så att inte amfetaminet hamnar i fel händer. Några frågor senare och mannen ligger sedan på golvet med tre hål i huvudet.
Ewert och hans team ska sen försöka lösa mordet men får sämsta tänkbara motstånd. Saker viktiga för utredningen göms undan och arkiveras tänkt att aldrig mera se dagens ljus. Men plötsligt kommer sanningen fram och snart kommer över 200 gamla fall fram i dagens ljus redo att lösas på rätt sätt med rätt information.
P ska slippa bli åtalad för ett brott om han istället gör sig skyldig till ett annat påhittat brott och genom ett påhittat förflutet kunna göra sig ett namn i fängelset. Men det går snett för tidigt och sen står han utan någon uppbackning. Ingen gör längre det dom lovat honom. Han får ta sakerna i egna händer. Något han redan planerat för men kommer det att lyckas har han tänkt rätt och kommer han isåfall hinna undan i rätt sekund?
Vem är egentligen skyldig till att skottet avlossades?
Kommer någonsin fallet bli löst?
Vem är det egentligen som Ewert ser på övervakningskameran?
Betyg: 8 av 10
Rekomenderar?: Ja precis som dom tidigare böckerna av duon är den lika spännande och bra. Synd bara att iaf jag kunde lista ut saker i förväg men jag tror inte alla kan det så spänningen finns nog genom hela boken för dom flesta.