Av: Anna Jansson
Handling: Charlotta Nilsson och familjen Wickman är bjudna till familjen Ahl då sonen fyller år 5 vuxna och 4 barn äter och dricker. Efter maten går dom 3 pojkarna ifrån bordet Oskar Ahl och Petter Wickman är lite äldre än Andreas Nilsson så dom går in på Oskars rum och Andreas får inte följa med min. Andreas börjar istället leka för sig själv i en låsas värld och hamnar vid stranden där han får se något. Han blir upptäckt och börjar springa därifrån, han lyckas ta sig därifrån och träffar på Oskar och Petter igen ner vid hamnen, han berättar vad han såg på stranden och pojkarna blir jätte arg på Andreas och börjar jaga honom och sparkar på honom. 
Efter det börjar ett stort pådrag efter att leta efter Andreas som är försvunnen ingen har sett honom efter kl.22 på kvällen då han gick från bordet till en början.
Samtidigt går det ut en efterlysning på radion efter en till pojke med namn Andrej och polisen har inga spår efter vart någon av pojkarna kan vara. 
Vad hände egentligen med Andreas efter att Oskar och Petter drog från hamnen, vilka är dom två pojkarna som sågs på en cykel och vart kan en 10 årig pojke vara och hur länge klarar sig en pojke utan mat. 
Charlotta så redan förlorat en son ska hon behöva förlora en son till och hur överbeskyddande kommer hon bli om dottern Amanda. Kommer Amanda få göra någonting alls eller är allt för farligt.
Maria som jobbar på Gotland över sommaren för att få distans till sin exman Krister får lite extra fjärilar i magen när Hartman och Ek säger att Arvidsson ska komma till Gotland. Maria som tänkt mycket på deras senare möte när Arvidsson frågade om han fanns med i hennes framtid blir besviken och ledsen när Arvidsson avslöjar en hemlighet.
Kommer polisen hitta Andreas och Andrej i tid eller kommer dom hittas döda och vart hittas dom.
Betyg: 8 av 10
Rekomendrerar?!: Ja även denna bok har Anna skrivit bra och personligen har jag glömt bort vad som hände i filmen. Boken blir också extra spännande i vissa stunder vilket gör att det kan vara svårt att lägga boken åt sidan och man blir lätt avskärmad från verkligheten och så inne i boken.