Av: Camilla Läckberg
Handling: En ung kvinna kommer gåendes ut från skogen. Hon är lättklädd och går ut på vägen men stannar där och bilen som kommer hinner inte bromsa. Marta som är ute och rider ser hela förloppet och det är även hon som känner igen flickan med namn Victoria som försvann för fyra månader sedan. 
Erica som ska skriva en ny bok börjar besöka Leila i fängelset. Hon är dömd för att dödat hennes man. Men besöken leder ingen vart Leila sitter tyst och vägrar prata så mycket. Det ändå Erica fått ur henne är lite om hennes son Peter dotter vägrar Leila prata om, hon låsas inte om att höra Ericsson frågor som handlar om dotter.
Polisen får nu ett stort fall att lösa för det visar sig att fyra andra tjejer också försvunnit. Häger det ihop och var är motiven. När Victoria hittades hade hon fruktansvärda skador. Hennes tunga och ögon var utskurna och trumhinnorna skadade, vilket betyder att Victoria varken hörde eller såg och hon kunde inte säga något eller ropa på hjälp. 
Polisen börjar nu förhöra Victorias familj igen om det kan vara något dom missade eller inte tänkte på Fr fyra månader sedan.
Gösta sitter på polisstationen och kollar igenom lite anmälningar när han ser en anmälan i närheten av Victoris hus. Han bestämmer sig för att åka dit och får då reda på att kvinnan sett en man stå i hennes trädgård och rökt och kollat på något. När Gösta går ut och ställer sig på samma plats ser han att man därifrån ser Victorias rum. Eftersom mannen stod där och rökte gräver han i snön och hittar en fimp som han skickar in för analys.
Vem var det som stod och kollade in i Victorias rum?
Paula som är hemma och är mammaledig får av Mellberg höra om skadorna på Victoria och känner igen dom men hon vet inte vart ifrån. Hon går igenom arkivet och ska bara upp och ta en fika med Martin när hon följer med honom in på hans kontor och ser då böcker om gamla fall och kommer då på att det är i en dessa böcker hon läst om Ingela Andersson som försvann för tjugosju år och sedan hittades med lika skador som Victoria. 
Polisen för nu jobba utifrån att det är samma mördare som haft ett uppehåll på tjugosju år eller att det är någon som härmar Ingelas skador. Och vad har hänt med dom andra flickorna har dom samma skador och lever dom eller inte.
Erica som alltid är för nyfiken för att låta Patriks utredningar vara och inte lägga sig i. Klarar inte av att hålla sig ifrån utredningen även denna gång. Samtidigt som hon försöker få ut något av Leila och få material till boken börjar hon även jobba med dom försvunna flickorna. 
Det dröjer ett tag innan polisen eller Erica bitter lösningen och under tiden hinner mamman Marta och dottern Molly också försvunnit och tiden börjar bli knapp om dom har hamnade hos samma mördare som Victoria har dom inte lång tid kvar. Erica hittar kanske lösningen på fallet men måste först träffa Leila engång till och kolla om hennes misstankar stämmer.
När sen alla pusselbitar har fallit på plats blir allt glasklart och det blir extra brottom innan allt är försent.
Betyg: 8 av 10
Rekommenderar?: Ja Camilla skiver sjukt spännande böcker och man vill alltid läsa vidare. Det är synd att jag inte har nästa bok Häxan att stoppa näsan i just nu för jag älskar Camillas böcker. Har ni inte redan läst böcker gör det dom är super spännade och jag kommer säker läsa om hennes böcker i framtiden för dom är så bra.