Av: Anna Jansson
Handling: Sten Hörsne har precis kommit ut från fängelse efter att ha suttit för mord. Hans syster har fått honom att be om guds förlåtelse och men dom tankarna åker han till Gotland för att be sin son och far om ursäkt. Han får tag i sin son men han vill inte tala med Sten lyssnar bara när Sten pratar om mörka rummet som sonen blivit instängd i när pappan satt i fängelse och mamman studerade till sjuksköterska. Sten lämnar sonens lägenhet och går ut på gatan rätt in i döden.
Några dagar får polisen ett samtal från Stens syster som har försökt ringt deras pappa Tom för att tala om att Sten är död. Dom åker ut till hans hus i Slite och hittar Tom död på golvet. Han har blivit misshandlad och lämnad att dö på golvet, det har brunnit i mörka rummet men branden tog sig inte riktigt och det är bara i det rummet det brunnit. Tom är fotograf men enligt dottern hade han inte nya digitalkameror och ändå hittar polisen en lins från en digetalkamera i Tom's hus. vad kommer den ifrån.
Hugo har varit i Södertälje och hälsat på sin syster och ska ta Gotlandsfärjan tillbaka. På resan till Gotland händer det något hämskt på toaletten när Hugo var tvungen att kräkas på grund av sjösjuka. En gammal tant ser att det det kommer ut 2 stycken från toaletten där Hugo spytt och följer efter Hugo upp på däck men det blåser och tanten får inte upp dörren och försöker få personalen i receptionen att förstå att den unga pojken tänker hoppa i havet.
Hugo kliver inte av Gotlandsfärjan på Gotland och den gamal tanten hamnar på psyket då hennes make tror hon lider av vanföreställningar igen, hon har lidit av det i många år och äter medicin mot det men tanten hävdar fortsatt att det var på riktigt pojken stod på däcket och tänkte hoppa.
Tomas Hartman's gammla mor Emma bor i en stuga själv i Slite och en dag ska hon gå ut själv i skogen och plocka svamp, grannen är på fastlandet hos barnbarnen och Emma går ut i skogen själv fast Tomas tycker hon ska vänta tills grannen kommer hem. När Tomas några dagar försöker ringa sin mamma svarar hon inte. Han åker ut till sin mamma och möts av att hela huset är genomsökt men Emma syns inte och inte heller hennes bil. Grannen tror att hon har åkt till stan och handla men det har börjat bli mörkt och hon skulle aldrig åka när det mörkt. Tomas åker ut till skogen och letar där hon sa att hon skulle leta efter svamp men hittar henne inte. Det är inte förens polishunden får upp ett spår man hittar Emma illa tilltygad efter en misshandel.
Polisen har nu misshandeln på Emma, dödsmisshandeln på Tom och försvinandet av Hugo att utreda. Allt eftersom dagarn går och man inte hittar Hugo befarar man att han tagit sitt liv.
Emma har berätatt att hon blivit filmad av den unga tjejen som misshandlade henne och polisen tror att den tapapde linsen hemma hos Tom kan tyda på att gärnsmannen filmar sin mishandel av gammla människor men varför?
Tomas som har mycket att tänka på på jobbet och privat med sin mamma börjar misstänka att hans fru är otrogen och han hör ett samtal dör frun stämmer träff med någon på bibloteket och han bestämmer sig för att ta sig dit och konfrotera sin fru på bar gärnining. Men hon var inte otrogen utan hon planerade en överraskningfset eftersom Tomas fyller 60 år. Tomas misshandlar mannen han tror frun är otrogen med innan han får reda på sanningen och blir avstängd under utredningen.
Polisgruppen med Wern, Arvidsson, Ek och Lund som redan har mycket att göra får ny ännu mera att göra när Hartman är avstängd. Maria blir tillfrågad att leda utredningen och medan dom inväntar förstärkning från fastlandet väljer Maria att ta hjälp av Pia i receptionen.
Innan dom hinner prata med tanten från båten som såg Hugo komma ut från toaletten och sen gå upp på däck hinner maken ringa och säga att hon är död. 
2 döda och en svårt misshandlad i samma lilla by, vad kan det betyda och finns det någon kopplning.
Tyvärr stannar det inte där August Toms granne har blivit misshandlad och den unga kvinna från hemtjänsten blir också misshandlad när hon försöker ingripa. Även hon säger att misshandeln av August blev filmad. Han dör sen på sjukhuset efter att ha fått fel dropp.
Det är någon som filmar när man utför misshadeln men varför. Pia kommer upp från receptionen och säger att Maria måste komma och kolla på en sak direkt. Det vissar sig att någon filmat Maria i hennes sovrum när hon står naken. Någon försöker skrämma Maria och få henne att lägga fokus på filmen och inte utredningen.
En hemskt barndom uppdagas och ett motiv målas upp men hinner polisen ingripa innan det faller fler människor offer. Gärninsmannen har hela tiden legat steget före och vetat exakt hur han ska få människor att göra som han vill utan att någon vågat trottsa honom det minsta. 
Betyg: 8 av 10
Rekomenderar?!: Ja denna bok är även den är bladvändare. Även fast man kan lista ut tidigt vem som gjort vad så är det fortfarande spännande att läsa polisens steg och hur det pusselbit för pusselbit faller på plats och dom lyckas tar reda på vem och varför det händer.
Anna kan verkligen fånga läsaren och det är svårt att sluta läsa.