Av: Lars Kepler 
Handling: Utrikesministern är hemma själv utan sin familj och har därför tagit hem en kvinna. Han drogar henne och binder henne i sängen fast hon sagt att hon själv inte vill. När hon vaknar igen försöker hon övertala mannen att släppa henne, han får besök och kvinnan lyckas ta sig loss och springer ner till undervåningen i huset. Mitt i jakten stanna plötsligt utrikesministern och släpper det han har i handen. Någon har haft sönder glaset i altandörren och skjutit honom. Mordet är noga planerat och görs helt utan stress och mördaren lämnar t.o.m kvinnan kvar på plasten.
Saga Bauer är SÄPO agenten som ska tysta ner morden och inte låta den få någon uppmärksamhet, utan allt ska utåt media verka som att ministern dog efter en kort tids sjukdom.
Joona Linna som sitter i fängelse efter det han gjort i tidigare bok (läs Stalker) får hjälpa Saga att hitta mördaren men allt ska ske under radarn och i gengäld ska Jonna få avtjärna resterande strafftid med vilkorligt, 
Opertionen går inte som det ska och allt skiter sig när dom försöker undersöka det enda spår dom ha i jakten på mördaren.
Joona åker tillbaka till fängelse efter att mannen som lovat honom frigivning vänder honom ryggen, Jonna sätt i isoleringen viket gör att han inte kan kontakt Saga när han kommer på vad mördarens nästa steg är. Han har redan mördat 2 och valde utrikesministern i början av mordoffren för att lyckas locka fram det tredje offret. 
Polisen har nu 3 död men inget spår vem det kan vara som gjort det Saga och Joona får egentligen inte prata med varandra om morden men gör det ändå i smyg dom jobbar ju för samma sak fast tvärsom Joona ska hitta och straffa den skyldiga och Saga ska hitta och tysta ner allt.
Stjärnkocken Rex och hans manager DJ åker upp till fjällen för att prata med några män om ett projekt som är pågång. Rex har med sig sin son Sammy som han försöker bygga upp relationen med efter år som dålig pappa. Men det ingen vet är att resan upp till Kiruna kan vara deras sista resa för uppe på hotellt i Kiruna finns mördaren och sanningen bakom morden kommer fram.
Betyg: 8 av 10
Rekommenderar?!: Ja som alltid när pseudonymen Kepler skriver böcker så är det så otroligt spännande från början till slut. Vissa stunder är det svårt att lägga ifrån sig boken och man vill nästan kunna snabbspola boken för att få reda på hur det ska gå och vem som gjort vad.