Av: Anders Roslund 
Handling: Ewert Grens är på kyrkogården när han tror att hela världen skakar men det endast var någon som satte sig på samma bänk Ewert allt sitter på när han hälsar på Anni. Det var en mamma vars dotter ligger begravd här eller en tom kista ligger nedgrävd och på ett kors står den min lilla flicka dottern försvann från ett garage för 3 år sedan endast 4 år gammal.
Ewert vill hitta flickan för om hon inte ligger i kistan finns hon någonstans i världen.
Samma dag har även en till 4 årig flicka försvunnit bara ett par kilometer från garaget och om bara några dagar ska familjen få henne dödförklarad så att dom kan ge henne en begravning något som Ewert Grens försöker förhindra för att kunna få resurser till att hitta även henne.
Erik Wilson som är Ewerts chef är orolig för honom att han ska gå in i väggen eftersom han jobbar så mycket och tvingar honom att ta 4 veckors semester vilket gör att Ewert lägger om sin dygnsrytm. Han börjar sova på dagarna och jobba på nätterna för att försöka hitta dom försvunna flickorna. En natt får en bild i sin hand en bild som kommer leda honom till Danmark där han kommer spränga en pedofilring. Han kommer jobba över internet något som Ewert inte alls är bekant med men han får hjälp och under kort kort tid kommer han gå från en bild i handen till att lyckas övertala Piet Hoffmann om att sista jobb trotts att han lovat familjen Hoffmann om att Piet aldrig mera ska behöva jobba åt Grens. Men det är frun Zofia som övertalar Piet att för ett par dagar leva som en pedofil polisen gripit för att lyckas får reda på vem ledaren är i ringen. Till att lyckas sprängt en pedofilring och räddat iaf några unga barns liv från fortsatt utnyttjaden och han lyckas även genom Piet hitta flickan som bara några veckor innan hade haft en begravning med tom kista.
Men det är sen Ewret ska ringa mamman till den lilla flickan som låg på kyrkogården och som satt sig på samma bänk som Ewert för att han vill att hon ska identifiera en av flickorna på bild som Ewert tycker påminner om flickan som allt blir konstigt. Hennes nummer finns varken i mobilen eller uppskriven på en lapp på kontoret, utredningen finns inte kvar i arkivet, kollegan som Ewert pratade med om utredningen påstår att någon sånad utredning aldrig utreds på citypolisen och till sist på bilder från begravningen till den lilla flickan som Ewert gick på tillsammans med mamman för att han ville ha stöd och hon hade gått igenom det själv en gång på dom bilderna står han själv. 
Betyg: 8 av 10.
Rekomenderar?!: Ja Anders skriver lika bra och spännande som alltid och jag rekommenderar starkt både denna bok och alla dom tidigare i serien.