Av: Anders Roslund.
Handling: Det har dykt upp ett lik för mycket på båthuset. En okänd man har under natten lagts in dit men ingen vet hur kan kom dit eller varför någon har brytt sig om att arrangera liket som alla andra i kylrummet. 
Nästa dag hittas ett till lik i samma kylrum och det finns en sak gemensamt det finns spår av brandskum på båda. Men vart kommer dom ifrån och varför har någon sprutat brandskum på personer som inte varit utsatta för brand.
När Ewert Grens och hans kollegor via en dörr som leder till kulverterna under jorden och som binder samman många ställen i Stockholm om man kan vägarna hittar till ett hamnområd där de sen öppnar en conteiner som man täckt i brandskum hittar över 70 döda människor.
Grens och hans kollegor börjar jobba med att hitta ledtrådar som kan leda dom till hur containern kom dit och vem som är skyldig till att över 70 personer hittas döda. Grens snubblar i utredningen över ett namn han känner igen men som han hoppats han aldrig mera skulle så se i hela sitt liv. Mannen han för ett år sedan åkt över halva jordklotet för att rädda när hans namn kommit upp på en dödslista och hans och hans familjs liv var i fara Piet Hoffmann. Han som lovat Ewert att aldrig mera göra något olagligt fanns nu men i utredningen av en container full med döda flyktingar.
Ewert kontaktar Piet och tvingar in honom i infiltration igen men denna gången finns ingen tid att långsamt bygga upp förtroende och lögner som kan hålla han måste gå in i uppdraget med 100% sanning och allt måste gå fort, det finns och kommer inte finnas mycket tid att få fram all information Grens behöver och Hoffmann kommer en engång att få riskera sitt liv för att kunna utföra sitt uppdrag. 
Samtidigt hemma i Sverie kommer Piets familj Zofia, Hugo och Rasmus utsättas för fara något som både dom och Ewert kommer att mörka för Piet. Hur kommer familjen Hoffmann klara av alla lögner som dagligen uttalas kommer det bli för stora och djupa sår som inte går att reparera sen när allt lugnat sig och livet kan återgå till någon typ av normalt. 
Piet som denna gång inte haft en chans att sakta och försiktigt ta sig in i en organisation utan måste attackera för att komma in kommer på väldigt få dagar lyckas få fram tillräckligt med information för Grens att jobba vidare men det är inte lätt när det inte finns förtroende eller tid att kunna utföra arbetet så saka och enkelt som Piet själv vill. Han har lyckas tagit sig i en flyktigsmulingen men det är inte lätt att försöka få fram namn när ingen litar på honom. Han lyckas ta sig in i ett låst rum på kontoret där massa viktiga papper inom organisationen förvaras men det är också de intrånget som gör att Piet avslöjas och hans redan svåra uppdrag att få fram namn också hamnat i en väldigt snäv tidsram.
Betyg 8 av 10.
Rekommenderar?!: Ja Anders fortsätter skriva på succé om Grens och Hoffmann som Roslund & Hellström startade och han gör det super bra. Älskar varje kapitel och man har svårt att lägga ifrån boken. Boken är spännande rakt igenom och har du inte läst någon av böckerna Roslund & Hellström skrivit och som nu Roslund fortsätter skriva i serien på så gör det.