Av: Carn Gerhardsen.
Handling: Kvinnan kollar i badrumsspegeln och måste bevittna hur mannen bakom henne skär av henne halsen och sedan bär in henne till sängen där hennes 2 barn ligger och sover. Innan mannen lämnar lägenheten skär han halsen av dom två sovande barnet också.
Einar är inte på jobbet han har varit borta i tre dagar och ingen vet vart han är. Nu med detta fall hade polisen behövt Einar till att kolla upp alla uppgifter dom får om fallet.
Vem är kvinnan och varför blir hon och hennes två barn mördade? Varför bor inte hon och hennes man ihop och vem har köpt och finansierat lägenheten åt henne om det inte är hon själv eller hennes man?
Vem är den mystiska Erik som har funnits som en vän i kvinnans liv och varför har många träffat honom men igen vet vem han egentligen är. Och heter han verkligen Erik eller har han träffat Kate i största hemlighet för att det finns något i det förflutna som helst ska ligga begraven.
Hur långt tillbaka ska man behöva gå för att hitta sanningen och lösningar på morden. Vad får Conny Sjöberg reda på om sitt liv och var har egentligen Einar Eriksson tagit vägen och vad har hänt med hans fru som inte längre pratar?
Vad hände i maj för trettio år sedan som fortfarande plågar 4 människor?
Vad har hänt Petra och vem har gjort det? 
Sker fallet och Connys upptäckt i privatlivet i en slags parallell med varandra och kommer fallet göra att Conny kan se vad hans mamma gjort med klarare syn och mer förståelse?
Betyg: 8 av 10
Rekomenderar?!: Ja Carin skriver fantastiska böcker i slutet av boken kunde jag inte ta en paus utan var hela tiden tvungen att läsa nästa och nästa och nästa sida hela tiden. Carin skriver på ett sätt som iaf fångar mig stundtals.