Av: Denise Rudberg 
Handling: Joel är 16 år och elev på en prestigefylld högstadieskola på Östermalm, men han är skoltrött och vantrivs. Hemma beter sig föräldrarna distanserat och det är tydligt att Joels prestationer i livet är en besvikelse för hans pappa.
Några gator bort bor Ia, den mest lovande studenten på Handelshögskolan. Framför sig har hon en imponerande karriär, och hon är noggrann och metodisk i sin väg upp till toppen.
Mallen för framgång är snäv och snart framträder en mörk historia om konsekvenserna av överklassens pressande elitism. När två grova brott begås på Östermalm inom loppet av ett dygn chockeras omgivningen. Känsliga omständigheter gör att de båda fallen hamnar hos förundersökningsledaren Marianne Jidhoff, som tillsammans med kollegorna på särskilda utredningsenheten försöker hitta förövarna i en kamp mot klockan.
Vem kan man lita på och hur mycket kan en människa ljuga för att komma dit man vill och bygga upp en historia som gör att man kommer närmare personerna man vill.
Hut får man tillit igen efter sitt livs svek av alla som står en nära och som man trodde man kunde lita på.
Vad gör press hemifrån med en ung människa som bara vill duga.
Betyg: 8 av 10
Rekomenderar?!: Sagt det förut och kommer säga det igen Denise skriver otroligt bra böcker och jag vill vara läsa mer och mer om Jidhoff och hennes lilla syjunta.

Kommentera

Publiceras ej