Av: Jens Lapidus
\nHandling: Emelie som tidigare jobbat på Leijons advokatbyrå som jurist har nu blivit advokat på Leijons. Det hinner inte gå lång tid innan hon blir kontaktat av kommissarie Kullman som säger att det finns en mordmisstänkt 21 åring som begärt henne som sin advokat. Hon vet att Leijons inte sysslar med brottmål och om det skulle komma fram att hon är tagit sig an ett brottsmål skulle hon få sparken. Men hon blir för nyfiken på vem det kan vara som begärt henne som sin advokat med tanke på att hon knapp hunnit vara advokat i en dag. Hon antag sig fallet och blir Benjamin Emanuelssons privata försvartadvokat samtidigt som det förväntas av henne på Leijon att hon ska jobba mycket med ett fall. Emelie gör att för att hon ska kunna sköta jobben parallellt något som leder till att hon känner sig så stressad att hon måste gå till en läkare och få stesolid utskrivet.
\nFörsta gången Emelie träffar Benjamin ligger han på sjukhus efter en bilolycka, han svarar inte på några av Emelies frågor och han ser inte ens ut som att han hör att hon är där men när hon ska gå viskar han knappt hörbart be Teddy förstå. Emelie måste nu kontakta mannen hon hade svårt att sammarbete med för ett år sedan för att få hjälp.
\nTeddy som för nio år sedan kidnappade Benjamins pappa Mats ska nu försöka förstå något. Detta blir starten till att Emelie och Teddy måste sammarbeta igen.
\nTeddy gräver mer och mer i skiten som hände för nio år och vad det var som gjorde att Sara ex-piten för fyra år sedan sluta komma på besök och sa att dom inte skulle träffas mera.
\nSamtidigt får man i boken höra Mats berättelse om vad som hände i hans liv innan och efter kidnappningen. Vad som senare gjorde att han valde att ta sitt liv, hoppa från en ålandsfärja. Han är informatör åt Joakim Sundin.

Emelie som kämpar med att ingen på Leijons advokatbyrå ska få redan på att hon är brottsmåladvokat åt Benjamin blir en dag advokat till Nikolas också. Nikolas som är Teddys systerson. Hur ska hon nu klara av att fixa alla jobba parallellt så att ingen på Leijons får reda på något och hon riskerar att få sparken, Leijons som satsar på henne.

\nHon ska snart upp i rätten för mål ett att försvara Nikolas, försöka få honom fri. Hon lyckas Nikolas är en fri man igen. Han måste nu bara göra en sak för Isak sen ska han börja skärpa sig han har lovat mamma Linda. 
\nTeddy försvinner plötslig ingen har fått tag på honom alla har försökt ringa honom hur många gånger som helst. En dag får Emelie att samtal någon var med när Teddy blev misshandlad och sen kidnappad. Han vet inte så mycket men bilen som körde iväg med Teddy krockade in i en lyktstolpe Emelie och Nikolas börjar söka på att bilverkstäder efter en bil som har en buckla framme på bilen. Tillslut hittar Emelie bilen och då kan följa efter den och hitta Teddy.
\nDags för Benjamins rättegång, Magnus har fått reda på att Emelie tagit sig an ett brottmål och sitter nu på åhörarläktaren arg och följer målet.
\nAlla bevisning pekar mot att Benjamin är skyldig och det kommer bli svårt för Emelie att övertyda domaren och Benjamins oskuld tills rättegången får en vändning. 
\nBetyg: 9 av 10
\nRekommenderar?!: JA som vanligt skriver Jens hur bra och spännande som helst. Jag blev lätt fast och hade svårt att lägga ner boken. Jag älskar Jens serie om Emelie och Teddy och hur dom hela tiden behöver varandra fast ingen egentligen vill ha kontakt med den andra. Jag ser fram emot nästa bok med Emelie och Teddy i spetsen.