Av: Carin Gerhardsen
Habdling: Victoria springer naken runt i stan springer in i ett trapphus och sedan är en polisutredning igång. Grannarna ringer till polisen efter att ha upptäckt att det står en naken kvinna och ringer på och bankar på dörren. Vem är kvinnan och vem är mannen som bort i lägenheten som hon försöker ta sig in? Vad kommer polisen finna när dom utreder John Gideon som pedofil. En man som har haft många unga tjejer hemma hos sig. Petra som fortfarande kämpar med minnerna om vad som hände för 4 år sedan tror direkt att kvinnan i trapphuset har blivit våldtagen av pedofilen vars dörr hon försökt komma in genom. Hur mycket kan grannar göra ett rykte? 
Victoria ligger i sjukhus sängen och vill inte prata med någon inte ens hennes egen familj. När väl Petra får henne att börja tala blir det inte rätt och hennes förtroende för poliser är borta igen och Odd Andersson för ta över efter Petra och försöka få tillbaka Victorias förtroende. Något som Andersson senare lyckas med men kommer det bli sanning denna gång eller blir det fel men ändå rätt om man ser det från en annan vinkel.
Vad har egentligen Victorias storebror Kalle blivit inlurad i? Kommer hans bakgrund göra att han blir misstänkt direkt. Och familjen Engström talar dom verkligen sanning om vart alla familjemedlemmar höll hus natten då Victoria naken sprang runt?
Kommer Jamal privatutredning äntligen lösas och till vilket pris? Hur långt hinner han innan han blir upptäckt? 
Vem är egentligen Gideon och varför har det sprungit många tjejer ut och in i hans lägenhet? Är det verkligen alltid som man först tror eller lär man gräva djupt för att hitta sanningen?
Vem är lilla Elin och vad gör hon utanför den avspärrade lägenheten? Är Elin verkligen den man tror att hon är eller är hon någon annan? Vad gör ens en 10 åring på andra sidan stan?
Vad händer med Majken och kommer Jenny lyckas dölja det inträffade i tid eller kommer hela familjen Sandén vända henne ryggen till och tycka hon är en dålig msmam?
Betyg: 8 av 10
Rekommenderar?!: Ja det är en bra bok men det fanns delar i boken som gjorde att jag la ifrån mig boken för aug tyckte det var jobbigt att läsa. Delar som är tuffa att tänka att detta är riktigt det finns människor i den riktiga världen som också gör det Carin skriver i boken. Men överlag Carin är superbra författare jag är glad att jag valde att köpa och läsa Hammarbyserien den är superbra och även fast böckerna är fristående är det spännande att följa karaktärernas liv genom alla böcker.