Av: Anna Jansson 
Handling: Maria Wern ska vittna mot en man i ett tidigare fall. Ett av dom andra vittnena har hängt sig själv och det andra vittnet vill inte vittna om inte Maria gör det. Maria blir förföljd och dom har hotat Linda om hon inte tar tillbaka sitt vittnesmål. För Maria och hennes barns säkerhet bestämmer Hartman att Maria ska följa med hennes vän Karin på en kurs på Gotska sandön i en vecka. 
En man hittas ihjälfrysen i sin bil. Han har giftiga växter i kroppen och allt kommer skrivas av som en olycka 
När Maria, Karin, dom 3 andra kursdeltagarna och dom 2 kursledarna kommer ut till ön är det lugnt till en början sen börja saker hända. På natten börjar det blåsa och en av dom 7 personerna hittas död dagen efter.
Sedan följer hemska dygn för Maria och dom andra. Det ska vissa sig att det är någon som vill alla illa, isolerade på en ö utan större möjligheter att få kontakt med omvärlden ska flera personer få sätta livet till. Innan hjälpen kommer men är det försent då. Kommer någon överleva och vem göra detta hemska och varför. Vad är motivet till allt hemskt som händer och varför planeras det att göra ute på en ö där det inte finns möjligheter att fly utan att bli upptäckt. 
Per som är kär i Maria men som inser att om han lämnar Rebecka lämnar han också halva sitt liv. Helt plötsligt förändras Rebecka om blir Pers gamla fru igen men varför efter den långa tiden då Per och Rebecka mest har varit i en syskon relation nästan. Vet Rebecka något och vill försöka få Per att ska och ska han göra det nu när det blivit bra mellan dom igen.
Betyg: 7 av 10.
Rekommenderar?!: Ja Anna skriver som vanligt helt fantastiska böcker och man vill sällan lägga ifrån sig boken. Det är spännande och svårt att lista ut i förväg vad som kommer hända.