Av: Hjort Rosenfeldt 
Handling: Klara är klar med kursen och ska går till bilen och åka hem till sonen och killen. Hon går runt hörnet mot innergården där hon parkerat sin bil. När hon är precis vid bilen hör hon hur någon är bakom henne och hon börjar göra motstånd vilket leder till att gärningsmannen tappat sakerna när han ger sig därifrån. Klara hinner tänka att nu ska samma sak hända henne som det hände Ida.
Vanja som tillfälligt tagit en paus från Rikskrim och börjat jobba i Uppsala får våldtäcksfallen att utreda tillsammans med chefen Anne-lie som tyvärr väljer att ta med Sebastian som fått sparken från Rikskrim och aldrig mer kommer få jobba där i sin utredning i Uppsala och Vanja väljer då att komma tillbaka till Rikskrim. Något som leder till att hon dagar senare hamnar i Uppsala ändå och jobba med våldtäkterna.
Billy som innan hösten var tvungen att leva en vecka spm Jennifer på hennes sociala medier och sedan planerat hur hon utan spår ska kunna ha drunknat får besök av Jennifers pappa. Han ser att någon använt samma bild på Jennifer men byt ut bakgrunden bara och vill att Billy som både kan teknik och som var Jennifer vän ska kolla upp om bilen är manipulerad.
Vanja har valt att helt klippa med Sebastian hon vill varken se honom som pappa eller kollega de senaste måste ju hon efter som Rikskrim är inkallad och Anne-lie vägrar att ta bort Sebastian får fallet. Vanja lever ett lyckligt liv med Jonathan men saknar verkligen Valdemar.
Lise-Lotte vill verkligen att hon och Torkel som bjuda hem Torkels kollegor plus Sebastian på middag, hon vill lära känna Torkels kollegor, en middag som leder till att hemligheter avslöjas innan dom måste åka iväg då en ny våldtäkt ha ägt rum.
Hittills har polisen våldtäkter på Ida, Klara och Therese i Uppsala på våldtäkt och mord på en Rebecka i Gävle. Dom utgår från samma gärningsman då det är samma tillvägagångssätt men dom kan inte hitta ett samband mellan dom 4 kvinnorna men att dom är utvalda är något gruppen slår fast.
Det ska ske ytligare 4 våldtäkter innan polisen kan hitta ett samband och lyckas få redan på vad som hände den natten för 8 år sedan och varför sker hämden nu så många år efteråt. 
Dom har hittat mönstret i gärningsmannens tillvägagångssätt och har därför valt att stoppa in Vanja i kvinnans ställe för att försöka gripa gärningsmannen något som leder till att Vanja råkar illa ut, men i sista sekunden hinner det avbrytas och gärningsmannen kan gripas. Men var det verkligen i sista sekunden eller han det hända något.
Betyg: 8 av 10.
Rekomenderar?!: Ja som vanligt är böckerna kring Rikskrim och Sebastian Bergman otroligt spännande och man vill bara läsa vidare och se hur det går.