Av: Denise Rudberg
Handling: Marianne Jidhoff är nybliven änka det sista hennes make sa på sin dödsbädd var ett kvinnonamn. Irene var namnet som Marianne och sonen Peder vad sista dom hörde. Marianne visste om att Hans inte varit trogen dom sista åren i äktenskapet men att Peder skulle behöva höra ville inte Marianne.
Olle Mariannes förra chef vill att hon ska komma tillbaka som åklagarsekreterare efter en lång tid av tjänstledigt när Marianne egentligen vill gå i pension. Han gör Marianne ännu mer intresserad av att komma tillbaka till jobbet genom att ta med henne i en grupp som ska jobba tajt för att minimera läckor. Hon blir kontaktad av Torsten Ehn som är kriminalkommissarien som sätter in henne i ett fall där en man har blivit påkörd utanför bostaden. 
Torsten får förstärkning av Augustin Madrid och Torsten som helst vill jobba själv kan tillslut uppskatta Augustins hjälp och att få ha någon att dela polisjobbet med.
Paula får massa skumma sms från okänt nummer något som hennes man tycker hon ska skita i då det säkert är skickat till fel nummer: Paula är även mörkrädd vilket får henens man att bli galen då han är rädd att hon ska överföra det på deras barn.
Marianne är tillbaka på jobbet men är långt ifrån välkommen av alla på kontoret, några pratar skit bakom hennes rygg andra går in på Mariannes dator och försöker hitta information om vad hon jobbar med.
Det är svårt att hitta motivet till mordet på mannen och ju mer man gräver i saker ju mer skumt och flummigt blir det och svårare att begripa för folk som står på sidan av. 
När en ung flicka hittas mördad tror Torsten absolut att morden har med varandra att gör även fast inget alls pekar mot att det är samma gärningsman. 
Paula har börjat träffa Passi och hon får efter 2 år äntligen någon som uppskattat hennes kropp och rör henne make Jens jobbar bara och när han är hemma finns det inget intresse att kolla åt Paulas håll.
När väl Marianne hittar lösningen på fallet blir det bråttom för att inte flera ska behöva sätta sitt liv något som inte lyckas då ytligare en människa på påkört men polisen vet av vem och vart dom ska hitta gärningsmannen. När gärningsmannen är intagen på förhör avser Torsten fallet löst och åker ut på sjön med sin son. 
Marianne får hem sin dotter efter ett uppbrott och livet blev rätt bra, att börja jobba var precis vad Marianne behövde.
Betyg: 8 av 10
Rekomederar!?: Ja Denise skriver otroligt bra och det ska bli en spännande höst att få följa Marianne Jidhoff i hennes uppdrag kul serie att sätta tänderna i.