Av: Anna Jansson
Handling: Clarence Haag är försvunnen och frun Rosemarie är väldigt rädd och söker mycket stöd av Maria. Rosemarie som är rädd att Clarence försöker skrämma henne får vara med om nya saker hela tiden och ringer gång på gång efter Maria för att vissa vad som händer och för att hon är rädd. 
Giftiga örter har försvunnit, någon har tagit sig in i huset och lagt en kvist på kudden och någon har döda katten är många saker Rosmarie för vara med om. Hon har fått ett larm som är direktkopplat till polisen mer kan hon inte få pågrund av personalbristen.
Den gamle mannen i hamnen hittas mördad samtidigt som en fiskare hittar en död man i vattent. Ingen märker först inte att Jacob är död men när dom gått förbi hans bod flera gånger och han sover över bordet i samma posetion varje gång anar dom oråd.  2 döda och en försvunnen mitt i sommaren med alla semstrar gör att polisen för mycket att göra och att dom inte kan ge dom resurser som behvövs till allt. 
Odd som jobbar ihop med Clarence har en båt som Maria, Erika och fiskaren som hittade den döda människan åker ut med för kolla stömar och sånt på natten sprängs sedan båten men frågan om Odd var med på båten eller inte. 
Clarence och Odd gjorde FN tjänst på Cypern samtidigt som den döda mannen i vattnet Mårten men varför gamle Jacob varför dog han och vart är Clarence och Odd lever dom eller är dom också död.
Maria vaknar upp i ett mörkt rum och hon vet inte vart hon är eller vem som är med henne. Varför hamnade hon där och hur kommer hon därifrån. Kommer hjälpen komma i tid eller är det försent när allla pusselbitar faller på plats.
Kommer polisen få tag i gärmingsmannen i tid innan allt är försent och kommer dom få svaren på alla frågorna. 
Vem är egentligen mannen som man borde känna igen men som ingen minns först.
Betyg: 8 av 10
Rekomendrerar?: Ja Anna skriver väldigt bra och spännade. Böckerna är inte alls som filmerna finns måga andra perspektiv. Andra saker som händer så jag älskar boken och ser fram emot att fortsätta läsa om Maria Wern och gänget.